Ugnsstekta korvar med grönsaker och salsa verde
En härligt kryddig anrättning med eldigt grön salsa till.
Ingredienser
Grönsaker:
6 – 8 potatisar
3 röda paprikor
1 zucchini
1 liten aubergine
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
salt och peppar
1 – 2 msk olivolja
400 – 500 g smakrika kryddiga korvar
Salsa verde:
2 dl olivolja
1/2 – 1 knippa persilja (ca 50 g)
50 g bladspenat
2 msk ljus fransk senap
1 pressad citron
salt och svartpeppar
Gör så här
Mät upp oljan till salsan, ställ den i frysen tills den blivit helt hård.
Grönsaker: Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta potatisen. Skölj och kärna ur paprikorna. Skölj zucchini och aubergine. Skala löken. Skär potatis och grönsaker i grova bitar. Skala och hacka vitlöken. Fördela potatis, grönsaker och vitlök i en långpanna med olja. Tillaga i ugn ca 40 min, och rör om försiktigt var 10:e minut.
Skär korvarna i grova bitar. Tillsätt dem till grönsakerna efter ca 30 min. Krydda med salt och peppar.
Salsa verde (räcker till 8 port): Mixa persilja, spenat, senap och den väl kylda olivoljan till en grön kräm. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Salsa verden ska sedan förvaras i kyl fram till serveringen så att den behåller sin konsistens och färg.


Partner links
Senaste inläggen
- Emma´s Goa Franska Korv Gratäng
- Grönsaksgryta med korv
- Potatispanna
- FALUKORV SWEET CHILI
- Frukostkorv à la Jenny